GCRPC109 – Zomervakantie 2020 (deel 2)

Omdat er over de zomerperiode veel te vertellen was hebben we nog een aflevering over de geocache-belevenissen van Bjorn en Gilian in deze periode. Ook waren we nog niet door alle berichten van GeocachingHQ heen. Dus een deel 2.

Hoofdonderwerp:
Zomervakantie 2020 (deel 2)

De onderwerpen van aflevering 109

Links

Puzzelmethode van de aflevering

Deze keer bespreken we de Atbash-code in de podcast. Snap jij deze codering? Stuur dan een mail naar het volgende emailadres:
gslhv2@tvlxzxsvizwrl.vf

Hotspot

Land GC-code Naam
België GC84F0P BONUS Scott & Whisky
Nederland GC4B2E4 PLAAGGEEST

Heb jij een evenement dat je wilt promoten?
Stuur dan een mail naar ons!

Vind jij onze podcast leuk en wil je ons steunen?

Dat kan kan door ons te trakteren op een koffie!

Klik hieronder op de player om de aflevering te beluisteren!

2 antwoorden op “GCRPC109 – Zomervakantie 2020 (deel 2)”

  1. Ik wil reageren op het feit dat er in de Hotspot een Wherigo zit. Dat vind ik enorm leuk nieuws. Ik ben zelf dol op wherigo’s en ik vind het jammer dat er zo weinig aan wherigo’s wordt gedaan. Het zijn hele interactieve belevenissen. Naast het feit dat je vragen kunt stellen aan de loper (net zoals bij een multi of bij een labcache), kun je ook timers starten (een soort time-out waarin een loper moet wachten. Je kunt je bijvoorbeeld voorstellen dat het karakter in het spel iets moet doen, moet herstellen, ligt te slapen enz. Een timer kan ook dienen om snel antwoord te moeten geven. De keuze is reuze.
    Daarnaast kunnen karakters en/of items knoppen bij zich hebben, die elk een eigen verhaallijn volgen. Je kunt foto’s laten zien, multiple choice vragen stellen en karakters items meegeven in zijn inventaris. Het leuke is dat er een paar prachtige open source wherigo’s zijn die je goed kunt uitpluizen. Hierdoor krijg je zicht hoe het allemaal werkt. Je moet wat van programmeren houden maar het is erg dynamisch. Een hele leuke, die er nog niet zo lang ligt is GC82Y8Y met 72% aan favo’s. Ik ben er zelf ook één aan het maken en hij is bijna klaar. Ook Ericvdg heeft er inmiddels een paar gemaakt. GC8KHV4 is van hem en hij is er met nog één bezig. Zo telt de omgeving Eindhoven-Tilburg straks toch een paar nieuwe wherigo’s.
    Labcaches zijn eigenlijk een simpele vorm van een wherigo. Alleen de functie van vragen stellen is behouden, alle andere toeters en bellen zijn er af gehaald. Veel makkelijker om te maken natuurlijk maar ook minder dynamisch.
    Labcaches kunnen ook digitale versies zijn van sommige multi’s. Multi’s waar alleen vragen worden gesteld, lijken nog het meest op deze labcaches. Multi’s met leuke veldpuzzels, daar kan een labcache niet aan tippen. Labcaches vind ik een samensmelting van een multi en een wherigo en voor een stedelijk gebied een prima alternatief.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.