GCRPC006 – Alles over Trackables

In aflevering 6 van de Geocaching podcast gaan we uitgebreid in op Trackables. Trackables bij Geocaching zijn items die kunnen reizen van cache naar cache waarbij je kan volgen waar deze trackable is en is geweest. We vertellen hoe je ze kan activeren, loggen en wat de bedoeling ervan is.

Op 1 februari 2015 waren we in Haacht bij het Coinstruck Geocache event. Een event waarin het alleen draaide om trackables. Er waren grote collecties geocoins te bewonderen en lijsten vol met allerhande trackables die te loggen waren. Tijdens het event werd er ook een workshop ‘CULeuven Workshop: Coin Etiquette‘ gegeven. In deze workshop werden alle facetten van trackables besproken. Van het activeren op de website, het loggen, tot het adopteren van trackables. Het was een zeer leerzame, twee uur durende, workshop.

Zoals gezegd waren wij op Coinstruck. En hoewel we er in de podcast niets over zeggen was dit wel de allereerste keer dat we elkaar in levende lijve hebben ontmoet.

Tijdens Coinstruck hebben we vele geocachers gesproken over onze gezamenlijke hobby. We hebben een aantal van deze gesprekken ook opgenomen en die zijn te beluisteren in deze aflevering. Een interview met de organisatoren was nog niet gelukt, maar die verwerken we in onze volgende aflevering.

Uit de workshop zijn een aantal fragmenten in deze aflevering terug te horen. Luc (Spockske), de docent van deze workshop, had een paar mooie stellingen die we jullie zeker niet willen onthouden.

De beloofde links

De trackables van Björn en Gilian zijn te volgen via:

Onze volgende afleveringen zullen gaan over het plaatsen van een cache. Heb je daar vragen en/of opmerkingen over laat het ons dan weten!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.